Yogipaltunn

Yogaåret 2014!

När 2013 gick mot sitt slut skrev jag följande:
"Det har varit förändringarnas år vad gäller yogan. Att lämna lokalen i Skärsätra var en utmaning när jag satsat så mycket på att få den till den oas som jag ville erbjuda alla yogisar. Men när beslutet var fattat rullades ett nytt yogaliv ut framför mina fötter. Vad 2014 kommer att erbjuda inom ramen för yogalivet väntar jag med spänning på. Men det jag vet är att jag känner en djup tacksamhet över att få dela med mig av yogan till andra och att själv ständigt utmana och utveckla mig själv på och utanför yogamattan. Tack, tack, tack. Sat nam."

Och tänk, så blev 2014 i mångt och mycket. En enda lång resa i tacksamhet över att yogan finns i mitt liv och att jag fått dela den glädjen med så många. Ett år där jag blivit berörd av alla vackra, modiga yogisar som jag fått möta genom året. Här kommer några nedslag från yogaåret 2014. Mer bilder än ord. 

Vinterterminen på Albavägen började passande nog med temat tacksamhet. Det fick sätta tonen för året. 

I mitten av januari gjorde vi en välgörande retreat på ett vintervackert Villa Solliden vid Bråviken med temat "Att leva i förändring". Det blev en vilsam och upplyftande helg som jag och min man Stefan Thorlund ledde tillsammans. Vi hade morgonyoga framför sprakande brasa, delade med oss av om hur man kan leva medvetet i förändringstider och njöt av god vegetarisk mat, inte minst den varma gyllene mjölken efter kvällsmeditationen var uppskattad. En riktigt härlig smakstart på det nya året. Den återkommer nu i igen i januari. (dock fulltecknad)

Mitt i vintern var det dags för träningshelg på Fågelbro. Det var kallt och snöade lätt. Men Leila Söderholm höll oss alla 48 deltagare varma tillsammans med kollegan Chris. Jag hade träningsvärk i flera dagar, men det var det värt. Så roligt! Det var löpträning, boot camp, inomhusträning och föreläsning i dagarna två. Samt yoga med mig varje dag. 

I mars yogade jag intensivt och själv i Åre. Det blev en tid för integrering, reflektion och visioner. Här lades grunden till Yogi Pal Go. Hur Yogi Pal kan ta ett steg in i den digitala världen, där det finns så mycket möjligheter. Men utan att tappa det personliga tilltalet. Åre är också en plats vi vill verka mer från i framtiden. Att yoga, åka skidor, vandra över vidder och andas fjälluft är gudomligt skönt för kropp, själ och sinne. 

När våren kom tog vi till i vara på all prana (livskraft) som fanns i naturen och flyttade ut yogan till Elfviks gård. Det är verkligen en upplevelse att yoga i det gamla Magasinet mitt på gården. Temat för våren var inget mindre än hopp! Guldgruppen (seniorerna) hängde som vanligt på. Kan varmt rekommendera dig som är lite äldre att hitta till yogamattan. Ett perfekt sätt att hålla kroppen mjuk, stark och sinnet i trim. Och man kan sitta på stol.

I maj reste vi till Malta, ön dit jag rest så många gånger de senaste sju åren eftersom delar av familjen bott där. Där har jag verkligen sett en otrolig utveckling vad gäller yoga. De första åren skakade de mest på huvudet då jag frågade vart jag kunde gå för att yoga. Nu finns det på hotell, träningscenter och massor av duktiga lärare sprider yogan på Malta. Det finns yoga för gravida, för barn och så alla vi andra då. Verkligen glädjande! Kanske ordnar jag själv en yogaresa till Malta och Gozo en vacker dag.

I maj var jag också med på en helgworkshop om mantran med Gurudass Kaur, The Heart of Chanting. Det blev ingen bild därifrån. Med desto mer sköna vibrationer. Loved it!

I juni var det äntligen dags att fara till Omberg igen. Vi var där över nationaldagshelgen med en ljuvlig grupp. Vi yogade, mediterade och vandrade på berget. Pastoralt och andäktigt vacker natur. Ombergs turisthotell levererade som vanligt mat i världsklass. En riktig pärla till helg.

Så kom den efterlängtade sommarvärmen. Det var en omtumlande försommar då min farmor gick vidare. Sorg men också mycket kärlek.

Jag och maken reste till Paris för att gå på fest. Där hände det också mycket på min insida, vilket mynnade ut i texter som finns här under "Dagens rader". Kortfattat handlade det mycket om att släppa taget om rädslor. Att känna lätthet, lekfullhet och glädje igen. Merci Paris!

När min brors familj flyttade hem till Sverige igen fick jag också en alldeles egen yogafotograf, min svägerska Sandra Rogers. Tycker så mycket om hennes sätt att se på världen genom kameralinsen. Med värme, värdighet, känsla och humor. Jag tycker egentligen inte om att bli fotograferad, men med Sandra känner jag mig bara lugn och glad. Tillsammans har vi gjorde vi många roliga projekt under sommaren, inte minst den vegetariska veckan. Hitta fler bilder av Sandra här:
www.sandrarogers.se

Under sommaren övade jag inför höstens SUP-retreat och hade klasser hemma när vädret tillät.

Så var det dags för ännu en ny hösttermin. För fortsättningsgruppen blev temat de tio kropparna. Det blev en riktigt bra termin för alla grupper där vi växte tillsammans på mattorna med öppna sinnen.

Sista helgen i augusti var det så dags för SUP-retreat på Rågskär med Lena Haglund. WOW! Vilken helg. Vädret, paddlingen, yogan, bastun, gruppen, maten, stället. Så mycket livsglädje. Det gör jag gärna om! Att stiga upp före fyra för paddla ut för att möta soluppgången i havsbandet är en upplevelse bortom ord. 

Till min stora glädje blev jag tillfrågad om jag vill hålla i barnyoga på den nya nätsatsningen Family Yoga. Yoga för hela familjen. Klart jag sa ja! Dock utan kameravana. Så det var rejält nervöst inför de första tagningarna. Tack och lov har jag med mig min radarpartner Yogagrodan. Tillsammans gör vi resor till spännande platser och upptäcker yogavärlden genom alla sinnen på ett lekfullt sätt. Kolla in om du inte redan gjort det! Prestigelöst, roligt och utvecklande för kidsen. 

Så var det dags att ta ytterligare ett kliv in yogavärlden och jag inledde vidareutbildningen Level 2 inom kundaliniyoga. Åkte till Holland för att under en vecka fördjupa mig i ämnet "Vitality & Stress". En omvälvande vecka. Tror inte riktigt att jag har hämtat mig än. På ett positivt sätt. Inte minst stället vi var på var en upplevelse i sig. Ett riktigt kråkslott.

Strax efter Holland bar det av till London. För att göra en retreat och satsang med Mooji. Även det en omvälvande resa på din inre planet.  Det jag kan säga är jag blev så berörd av alla människor som tagit sig till London, för att sitta i stillhet och  uppleva vad som känns sant i hjärtat. Nytt för mig var också att det var så många unga män med. I liknande sammanhang brukar de lysa med sin frånvaro. Spännande tycker jag. Får se vad det bär med sig.

I London rullade vi ut yogamattorna på morgonen och det kändes som att hela resan var en enda lång och djup inandning. Jag andas fortfarande ut. 

En yogisk höstdag hade jag på Ester Adèle. Om hur man stödjer sin kropp, själ och sinne under vintern. En omfamnande heldag.

Jag rullade ihop min matta och begav mig till ett event med fenomenet Yoga Girl. Kände mig lite som en yoga-morsa-på-stan. Dubbelt så gammal som de flesta. Men jag gillar att hålla mig à jour med vad som händer i yogavärlden så det var kul. 

Så kom hon äntligen. Esmeralda. Harmoniumet från Gurusoundz i London. Vi lär alltjämt känna varandra. Tror vi kommer få en harmonisk relation vad tiden lider. Ser fram emot utmaningen!

I december var det dags för det vegetariska julbordet. Rätter som dock kan ätas året runt! Och så blev det "Dagens rader i advent" om förväntningar, vikten att fylla på och kärleksrelationer. 

I slutet av december lanserade jag  Yogi Pal Go. Ett mer medvetet sätt att skapa önskade förändringar. Projektet är i sin linda och jag ser så fram emot att få utveckla och finslipa det med alla som vill ta ett steg till in i yogavärlden och verkligen vill integrera ett helhetstänk i vardagen för att orka mer, känna lätthet, glädje och våga flöda med livets rörelse. 

Jag bugar tacksamt för 2014 och vänder mig ödmjukt emot det nya året 2015! Ett år i sanning, klarhet och kärlek.