Yogipaltunn

Om Ingrid Marie Thorslund

Jag som startat Yogi Pal heter Ingrid Marie Thorslund. Min önskan med verksamheten är att få vara just en yogavän - en Yogi Pal.
Någon som vänligt visar vägen in i yogalandet. Guidar, pekar ut smultronställen och nya utsiktsplatser.

Min första kontakt med yoga var år 2000 med ashtangayoga. Förälskelsen var omedelbar. 
Med ett stressigt jobb i tv-världen behövde jag hitta något som lugnade ner mig och sträckte ut spända kontorsmuskler. Allt det fick jag. Och mycket mer.

 
Den inre expansion som jag kände efter att ha lärt mig synkronisera andning och rörelse var makalös. Stillhet och lätthet på samma gång. Jag var fast och började yoga intensivt. 
Åkte genom hela Stockholm för att komma till mitt nya yogahem, Yogashala på Södermalm. När det kom gästlärare till stan bokade jag snabbt upp mig för helgkurser.


Så kom det sig att jag tillbringade en sommarvecka på kursgården Ängsbacka i Värmland. Utbudet av aktiviteter var enormt. Mest av allt var jag där för dansen, men valde en morgon att gå på kundaliniyoga. Strax före halvsju satt jag förväntansfull på min matta. Yogaläraren satte på musik som jag aldrig tidigare hört. Förtrollande. Passet var något helt nytt för mig. Eldandning och många dynamiska asanas. Och vila! Det var jag inte van vid. Att få vila så mycket mellan övningarna. Min kropp tyckte om det. Mycket.


Den avslutande meditation, Sa Re Sa Sa, där himmel och jord förenas med handrörelser, har förblivit ett av de stora ögonblicken i mitt liv. En djupt meditativ upplevelse.


På den tiden var det svårt att hitta kundaliniyoga i Stockholm så jag fortsatte på Ashtangavägen, men behöll det spirande kundalinifröet inom mig. Åren gick och jag yogade regelbundet ashtanga och började gå till en fantastisk yogaterapeut som gjorde personliga yogaprogram till mig med hathayoga. Jag hade också flyttat och som av en händelse låg en yogastudio mitt över gatan med kundaliniyoga.


Med minnet levande av den fantastiska upplevelsen många år tidigare anmälde jag mig dit. Jag blev inte besviken. Tvärtom blev jag så inspirerad att jag bestämde mig för att utbilda mig till kundaliniyogalärare för att kunna dela med mig av denna kraftfulla yogaform.


Vid sidan av mitt vanliga jobb gick jag utbildningen på Rootlight i Solna. Oerhört lärorikt och krävande. Inspirerande lärare från USA, Tyskland och Italien. Många, långa hemläxor. Skriftlig examen och praktiskt prov. Efter min certifiering har jag fördjupat mig i asanakurser (de fysiska rörelserna), Sat Nam Rasayan (en yogisk healingteknik), mantran och så har jag utbildat mig till barnyogalärare. Nu går jag Level 2 i Holland och har gjort modulerna "Vitality and Stress" och "Conscious Communication". Därtill är jag certifierad Restorative Yoga-lärare och instruktör i Medicinsk yoga. 


Jag började hålla mina klasser hemma i vardagsrummet. Drog undan mattan och flyttade soffbord. En rolig tid. Efter det var jag  i olika lokaler på, tills jag öppnade egen studio på Lidingö. Vilket kändes fantastiskt. Däremellan erbjöd jag workshops och retreater på harmoniska platser som Omberg, Villa Solliden vid Bråviken, Wreta Gästgiveri, Gräsö i Roslagen, Alentejo i Portugal, Château Garreau i Bordeaux och på Rågskär i havsbandet med SUP (Stand up Paddleboard). Samt hade klasser med olika företag på deras arbetsplatser eller konferenser. 

Sen tog en längtan till bergen över och numera bor jag i Åre där jag har en yogasal i vårt hus. Hos oss kan man komma på retreat och bo i flera dagar för att verkligen komma i kontakt med yogans alla delar. Framöver blir det flera retreater med bland annat yoga/skidåkning eller yoga/vandring. 


Parallellt med allt yogande har jag arbetat i såväl tv- som skolvärlden. Jag är egentligen medievetare med en fil kand i medie- och kommunikationsvetenskap. Mina kunskaper inom kommunikation och pedagogik har jag stor nytta av som yogalärare. 


Mitt liv har kantats av många livsomvälvande händelser som resulterat i sorg, oro och trötthet. För att komma ur det har jag - förutom yogan -bland annat gått "Training For Life" under drygt ett år på Baravara och assisterat där. Gått i psykodynamisk och psykosyntetisk terapi individuellt, som par och i grupp under många år. Jag har ett brinnande intresse  för den inre världen och har därför läst mängder av litteratur i ämnet men även varit på workshops, kurser, retreater och föreläsningar med Eckhart Tolle, Byron Katie, Caroline Myss, Mooji, Brandon Bays, Anthony Robbins, Deepak Chopra , Dhyan Vimal och Atma Nambi.


Att se inåt, se bortom det uppenbara och våga testa nytt är sätt som jag vill förhålla mig till världen på. Och uppleva livets storslagenhet i vardagen. 


Sat Nam!
Ingrid Marie Thorslund

Out beyond ideas of wrongdoing and rightdoing, 
there is a field. I’ll meet you there. 

Rumi

Ingrid Maries favoriter

Mantra
Ang Sang Wahe Guru, det får mina celler att dansa.

 

Utmanande asana

Crow Pose. Strävar alltjämt att komma ner med så rak rygg som möjligt.

 

Kryia (yogapass) som jag återkommer till
Stress set for adrenals. För att jag vet att passet fungerar för mig. När tillvaron snurrar för fort är jag extra noga med att få tid till nedvarvning och återhämtning. Att göra det passet är som att trycka på off-knappen. Jag gjorde passet som min sadhana (daglig yogaträning) under 40-dagar och jag blev lugn som en filbunke.

 

Pranayama
In genom vänster näsborre, ut genom höger näsborre i tre minuter med långa djup andetag. Balanserande. Så enkelt, så effektivt.

 

Vad jag uppskattar mest med att leda yogaklasser:
Att jag så påtagligt kan känna skillnaden i rummet före och efter passet. Att energin skiftar under passet och landar i stillhet. I det vi kan kalla Shunyia, nollpunkten. När allt känns lugnt, möjligt och accepterat. Just love it!