Yogipaltunn

Yoga hos Yogi Pal i Åre Sadeln

Hos Yogi Pal kan du göra kundaliniyoga, medicinsk yoga, restorative yoga och barn/familjeyoga. Jag tar också emot privatkunder och enskilda familjer. Perfekt för dagar när vädret passar bästa för inomhusaktivitet. 

Flera gånger om året erbjuds yogaretreater med olika teman. Ett perfekt sätt att komma ner i varv, i kontakt med sig själv och uppleva något nytt. 

Jag håller till i Åre Sadeln. 

Kontakt: info@yogipal.se

Välkommen! 
Ingrid Marie Thorslund

YOGA OCH VANDRING NÄR ÅRE ÄR SOM VACKRAST

I september bjuder Åre på vidunderligt vackra naturupplevelser. Vi gör dagsvandringarna och yogar både före och efter. Ett underbart sätt att möta hösten och sig själv. Stanna upp, röra på kropp och sinne, äta gott vegetariskt i gemenskap. Okomplicerat och uppflytande på samma gång.

Du bör orka vandra i 3-5 timmar, med lättare ryggsäck, stundtals uppför. Yogan anpassas så alla kan vara med. 

Du bor i dubbelrum och delar badrum. 

Vi inleder torsdag kväll runt 19.00 med middag och avslutar söndag eftermiddag runt 15.00. Vi börjar vandra runt tio på fredagen, så fungerar det bättre att komma på morgonen går det fint med. Och vill du stanna någon/några dagar längre kan vi diskutera det. 

Två tillfällen: 7-10 september och 14-17 september

Kostnad: 4500 kr. Då ingår allt. 

Vänligen observera att hunden Melker är med på vandringarna. 
Antalet platser är begränsat till 10 deltagare per helg.

Välkommen att göra din anmälan till info@yogipal.se

SUP- och yogaretreat på Rågskär (Stå upp paddling)
För fjärde året i rad bjuder vi nu åter in till våra härliga och unika SUP- och YOGA-helger på lilla Rågskär i yttersta havsbandet!!

De äger rum de två sista helgerna i augusti: 19-20/8 och 26-27/8. Då har lugnet lagt sig, men värmen hänger fortfarande kvar. Vi har en helt egen liten ö för oss själva i två dagar, i sanslöst vackra Bullerö Naturreservat! Vi paddlar, yogar, badar bastu, njuter av livet & får härlig mat serverad av vår egen kock Hanna.

Den första helgen är det Runmarö SUPs Lena Haglund som står för SUP-delen och Yogipals Ingrid-Marie Thorslund som står för yogadelen. Under den andra helgen ansvarar Runmarö SUP och Yoga på Runmarö för SUP respektive Yoga. 

Plaserna har redan börjat fyllas upp så hör av dig snarast om du vill hänga med oss på dessa magiska helger!

MER INFO OM HELGERNA, ANMÄLAN ETC:
http://runmarosup.se/?i=39

Om att fara på retreat
Tänkte skriva några rader om att fara på retreat. Det kan kännas som ett stort steg att ta. Eller bara spännande och inspirerande. För drygt 20 år sedan läste jag en bok av Tara Bennett-Goleman. Den hette ”Känslans alkemi” och i den berättade hon att hon ofta åkte iväg på retreats. Jag kände en omedelbar lockelse i att för några dagar dra mig tillbaka för att reflektera, andas och landa i ett varande. Dock tog det några år innan jag kom iväg på en regelrätt reat till Sigtuna stiftelsen. Temat var stillhet och det var en vacker upplevelse. En kväll satt vi samlade i biblioteket och drack kvällste i tystnad. Till det fick vi en enkel skorpa. Och tänk, jag kommer fortfarande ihåg hur god jag tyckte den skorpan var. Alla sinnen var skärpta och jag var totalt närvarande i att ”bara” äta min skorpa. Jag for hem med en förhöjd livskänsla i hjärtat. 

För mig är det värdefullt att leva ett rätt hektiskt vardagsliv med allt vad det innebär och samtidigt göra utflykter in mig själv tillsammans med andra likasinnade. Yoga, meditera, dansa eller bara sitta i en bekväm tystnad. Den kontrasten ger mig balans. Därför känns det som det mest givande jag kan göra just nu är att leda yoga och ordna retreater för att ge andra den upplevelsen. 

Spelar platsen någon roll? Både jag och nej, skulle jag svara på det. Precis som jag gör fint i yogasalen för att skapa en vänlig och välkomnande atmosfär, vill jag göra retreater på platser som adderar något till upplevelsen. Och gärna på olika platser, för vi attraheras av olika miljöer. Själv gillar jag vidder som hav och alplandskap. Andra föredrar öknen eller storstad.

Att kunna erbjuda retreats i Åre, på fullkomligt magiska Omberg, i ytterskärgården med SUP (Stand Up Paddling), på Wreta Gästgiveri, på Gräsö och i Bordeaux känner jag mig ödmjukt tacksam inför. 

Tack för att du läste och jag hoppas att kanske något nyfiket inom dig fick komma till liv. 
Glada hälsningar,
Ingrid Marie

VINTERRETREAT MED CHARLOTTA OCH INGRID MARIE

För tredje året bjuder vi in till värmande yogadagar när vintern är som kallast. Precis som på bilden noterar vi att allt är i rörelse. Stundtals känns livet skarpt och stundtals suddigare. Och hur förhåller vi oss till det? Årets tema blir därför "Ett dynamiskt förhållningssätt till livets vändningar". I år är vi också på en helt ny plats, Nilsmyren 3 i Åre Sadeln. Dessutom håller vi på en dag längre!

Sat Nam och Om Namah Shivaya
Ingrid Marie och Charlotta
foto: @sandra_rogers_photography
 

YOGA- OCH VANDRINGSRETREAT PÅ OMBERG
Gång på gång återvänder vi till Omberg. Varje resa upptäcker vi något nytt i naturen och inom oss själva. Detta är en retreat där vi yogar på morgonen och eftermiddagen med mig. Däremellan upplever vi berget med Stefan Thorslund som inspirerande vägvisare. Under vandringarna stannar vi upp, känner in och använder yogiska och andra tekniker för att ta oss till vårt varande. Bortom krav och prestation. Den varierade naturen gör att man på bara ett par dagar hinner uppleva bok-, gran och ekskog. Hav och berg. Utsikt och insikt.

Vi bor på alltid lika fantastiska Ombergs turisthotell. Där maten får en att le med hela magen. Det här är verkligen en helg där kropp, sinne och själ jublar i kör!