Yogipaltunn

Yogabloggen
Med en yoginis blick

En blogg om allt från yoga, till hund, till böcker, till konst och mat. Och mer därtill. Vardagen kopplas till yogan. Filosofi, psykologi, materiella tips och immateriella upplevelser. Andas in, andas ut och ta del av vad som rör sig i en yoginis tankevärld.

Arkiv

Om det något jag tror på så är det att ständigt testa nya saker, inte minst för att hålla hjärnan alert. Så idag när Melker och jag sprang förbi en styrketräningsslinga så stannade vi för att köra ett varv.

Låter kanske inte så revolutionerande. Men jag har gått eller sprungit förbi den slingan i hela mitt liv. Utan att testa den. Galet. Men idag var tydligen, och lite oväntat, dagen D. Så jag knöt fast Melker och tog mig en runda. Det var tungt. Jättetungt. Ett par av stockarna kunde jag inte ens rubba, och chins...det tror jag aldrig att jag kommer greja. Även om aldrig är ett trist ord.

Nu har jag bestämt mig för att köra en runda varje gång jag är ute och springer. Så det här med ett testa något nytt, behöver ju inte vara att bestiga ett berg i Himalaya, det kan lika gärna vara ett testa det som finns precis bakom hörnet. Jag är faktiskt väldigt nöjd med dagens val! Med en ond aning om att jag kommer vakna med träningsvärk.

Läs hela inlägget »

Nu har jag bokat in mig på Dena Kingsbergs workshop på Yogashala i augusti. Min yogaresa började ju där. På Gotlandsgatan. Med Ashtangayoga. Sen har jag varit nyfiken på Dena Kingsberg ett bra tag så det ska bli så roligt att få yoga med henne. Jag har alltid tyckt om att möta lärare från olika länder och yogatraditioner. Det är perspektiv och fördjupning.

Läs hela inlägget »

En av de mer ansträngande övningarna i kundaliniyoga är Stretch Pose. Det är viktigt att lära sig att göra den korrekt för att både underlätta den och inte skapa nya spänningar.

Läs hela inlägget »

I helgen pratade jag med goda vänner om "Grace and Grit". Vill därför passa på och tipsa om den. Det är verkligen en bok som berör på många plan.

Den handlar om Ken Wilber och hans fru Treya som får bröstcancer precis innan de ska gifta sig.

Ken Wilber är idag en välkänd och erkänd person inom det han kallar "Integral psychologi". Men boken är först och främst en fantastisk skildring av en remarkabel kvinna och hennes väg mot evigheten.

Läs hela inlägget »

Jag har flera olika kortlekar för yoga- och visdom. Ibland drar jag ett för dagen. Och i barnyogan använder jag korten i undervisningen. Barnen tycker det är roligt att få dra en övning och så gör vi den sen. På kortens baksida finns sedan enkel instruktion på hur man gör övningen. Det finns asanas, andningsövningar, yogalekar med mera.

På mitt skrivbord har jag kortet "Identify change". Det är från Caroline Myss "Wisdom for Healing Cards". Det är en påminnelse för mig om att inte skjuta upp saker.

Läs hela inlägget »

...Sat Hari Singh som kommer till festivalen!

Läs hela inlägget »

Hej då vinter! Välkommen kära vår. Nu dansar jag ut vintern med ett par bilder och låter hemsidan byta färg. Öppnar upp för vårens alla kulörer. Bakgrundsbilden är på en liljekonvaljbädd i Kvicksund.

Häng nu med in i yogavåren! En perfekt tid att rensa ut på in- och utsidan, börja yoga på morgonen och allmänt känna sig lättare i kropp och sinne.

Själv ska jag se till att vara utomhus så mycket som möjligt och ta in alla prana, livskraft, som tränger fram mellan stock och sten vart man än tittar.

Läs hela inlägget »