Yogipaltunn

Dopdagen

Idag är det den stora dopdagen för guddottern Franka och hennes tvillingsyster Alba. Har gjort min dagliga Sadhana (där jag just nu gör båten länge..., pust) och vilat i Savasana med hunden Melker. Så nu är jag redo!


Båten som du kan se nedan är en asana som det är lätt att missa poängen med. Det vill säga att man inte gör den korrekt och därmed inte får någon effekt eller ännu värre ont i ryggen. Det gäller verkligen att lyfta bröstet och öppna hjärtat. Förlänga och sträcka upp den nedre delen av ryggen. Sen får man hitta det läge med benen där magmusklerna får jobba ordentligt. Tro mig, man känner när man hittar dit...Det många gör tokigt är att de krummar ryggen bakåt, det vill säga kollapsar bakåt istället för att trycka ner sittbenen och få ett lyft uppåt. Nu låter det rätt allvarligt och seröst, men lek lite med den. Det kan ta ett tag att hitta in. Allt är en strävan. 


Klicka på länken så får du en full instruktion om Paripurna Navasana som båten heter.


http://www.yogajournal.com/poses/489

Senaste inlägg

Bloggarkiv

Länkar