Yogipaltunn

Kör så det ryker

Kör så det ryker. Så skulle man kunnat sammanfatta det tal som jag hörde på en studenskiva för över 20 år sedan. Kom att tänka på det nu när många är i studentider.

 

På den fest jag tänker på ställde sig en mamma upp för att hålla tal till sin son. Men det blev lika mycket ett tal till alla oss som satt där. Kvinnan var chefredaktör på en stor tidning. En riktig kvinnlig förebebild. Det hon sa - och det som etsats sig fast i mitt minne - var:

 

- Kör på, ta ut svängarna. Förr eller senare är det någon som kommer att säga stopp. Men låt det inte bli dina egna rädslor som gör det.

 

Just där och då förstod jag nog inte riktigt innebörden. Så snart jag kommit ut i arbetslivet blev det dock  tydligt vad hon menat. Att som ung tjej ta plats kvar ingen självklarhet. Men fram tog jag mig. Från tid till annan tänkte jag på det kvinnan sagt. Att inte begränsa mig. Att det kommer alltid finnas de som försöker sätta stopp.

 

Nu när jag är egen företagare är det mest mina egna tankar som stundtals håller mig tillbaka. "Det där kommer aldrig att gå" eller "hur skulle det gå till?". Men jag hoppas och tror att jag kan vara så sann mot mig själv att faktiskt vågar köra på. Just nu känns det så. Expansion tror jag mitt ledord ska bli en tid framöver. 

 

 

 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

-

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-