Yogipaltunn

Intervju om nuläget

Ända sedan bloggen startade har jag gjort små nedslag och intervjuer med mig själv om hur det går. Det började under parollen "att starta en yogastudio". Så här kommer ytterligare några frågor och svar om hur det går i mitten av maj.

 

Nu har du haft öppet i nästan fyra månader, hur ser du tillbaka på tiden som varit?

Det första ordet som kommer till mig är MYCKET. Det vill säga att det var mycket att tänka på. När jag la schemat för våren runt jul hade jag inte tänkt börja med barnyoga förrän till våren. Men jag var så inspirerad att jag la in det också i början av februari. Vilket innebar att det blev väldigt många klasser. Det är dock inget jag ångrar. Jag behövde se vad som fungerade. Vilka tider och dagar är populära? Hur stora grupper kan jag ha? Nu har jag ett underlag för hösten att gå efter när jag lägger schemat.

 

Okey, det låter bra. Men hur mår du?

Toppen. Känner mig otroligt stolt över att ha vågat ta steget och öppna eget. Sen har jag varit bortrest några dagar på Malta och det gav mig verkligen distans. Just nu känner jag mig tom på ett positivt sätt. Lättare och i min kraft. Resan hit under de första månaderna som egen studioägare var rätt tuffa, det kan jag villigt erkänna. Mest för att mitt mind snurrade på högvarv för det var så mycket att tänka på. Men som med mycket som har varit ansträngade glömmer man bort det när det inte är där längre. 

 

Det ryktas på stan att du styrketränar en hel del, du har väl inte övergivit din egen yogaträning?

Ingen fara! Den är så självklar. Just nu går jag en Sat Nam Rasayan-utbildning . Det är en healingtekning inom kundaliniyogan som egentligen går ut på att vara med allt som är. Det är fantastiskt. Så jag lägger stor vikt (och tid) på att göra de meditationer som vi har i läxa. 

 

Fast det var inte riktigt svar på frågan, det här med styrketräning, håller du mycket på med det? Det sägs att du skuttade omkring på Malta med vikter...

Ha, ha. Ja, det stämmer. Jag har tagit upp annan typ av träning också, vilket jag mår bra av. Att kombinera olika typer av rörelser har jag alltid gillat. Så nu yogar jag, springer, paddlar och styrketränar. Fast jag skulle nog kalla styrketräningen för cross fit. Jag varvar övningar och gör de en kort stund och byter ofta. Använder kroppens tyngd mycket. Även om det kommer fram en och annan kettlebell mellan varven. Nyss fyllde jag år och då fick jag en fantastisk anordning som man hänger i en dörr eller i ett träd så att man kan utnyttja sin egen vikt ännu effektivare.

 

Oj, värst vad du håller på...

Ja, eller hur! Men det är roligt. Under många år har jag varit så totalt fokuserad på yoga att jag lite glömt bort att jag faktiskt tycker om andra typer av rörelse också. Sen tycker jag att det är viktigt att leva som man lär. Många som håller på med annan träning tycker inte att de har tid att yoga, eller att yogan inte känns relevant för dem. Så nu tänkte jag vara en förebild och visa att det går utmärkt att yoga, springa, paddla och lyfta vikter. Fast inte på samma gång...Men det ena behöver inte utesluta det andra. Och yogan är ju en hel värld i sig, men det ska jag inte gå in på nu...

 

Nej, det får bli en annan gång. Men det du vill säga är att yoga är en livsstil med många bottnar. 

Precis, och jag tycker det är lite olyckligt att det är så mycket fokus på den fysiska delen. När till exempel andning, mantran och meditation är minst lika viktigt. Men det får vi som sagt prata om en annan gång. 


Då säger vi så. Lycka till nu i din integrering av allt som är!

Tack så mycket, jag ser med glädje fram emot en sommar med rörelseglädje, meditation och vila.

 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

-

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-