Yogipaltunn

Veckans böcker

Två spännande böcker att dyka ner i. "Yoga for the Special Child" och "Breathwalk". Båda handlar om att lyfta vardagen. För barnet med speciella behov att få en möjlighet att vara med och göra saker som känts omöjligt. För den promenerande som vill ta in omvärlden genom alla sinnen. 

 

För mig känns det självklart att hela tiden hitta nya vägar och öppna upp. Att lyfta blicken och se saker från ett mer symboliskt perspektiv. Jag lyckas inte alltid. Ibland tar jag en sväng neråt och gräver ner mig i gamla mönster och tankar som att "det här kommer aldrig att gå", "ingen lyssnar på mig" eller "varför måste det här hända just nu?". 

 

Samtidigt är ordet stagnation ett av de värsta ord jag vet. Det räcker att jag numera med hela kroppen känner hur allt stelnar till, muskler, blodomlopp och tankar för att jag ska väcka mig själv och tänka "det här kommer att gå!", "jag lyssnar inåt" och "just nu händer det här och det är precis som det ska vara". 

 

För inte vill jag vara stel, krympt och kall, när man kan vara rörlig, expanderande och varm. 


Senaste inlägg

Bloggarkiv

Länkar