Yogipaltunn

Titta här

Nu har de två malorna (eller malas?) kommit. Känner mig oerhört glad och tacksam för dem. Dessutom kom de i fina paket med ett brev som beskrev dem. I morse fick Buddhan låna den röda. Den klädde honom verkligen! 

 

I brevet som kom med står det så här, översatt till svenska.

 

Malas är ett traditionellt verktyg för meditation inom hinduism och buddhism. Du kan hålla de medan du fokuserar, ber en bön eller ett mantra till varje pärla. Eller du kan bära dem för att på ett ödmjukt sätt påminna dig om dina positiva intentioner under dagen. Många människor håller dem bara och andas för att komma tillbaka till sig själva när livet stressar på för fort. 

 

Den röda malan är gjord av korall. Röd korall är en magnetisk substans i malas, vilket betyder att den ger kraft. Tibetanska buddhister har lovprisat korallen i århundranden. Efter 7:e, 21:a och 56:e korallen kommer en större bambukorall för att man lättare ska kunna räkna vid bön, pranayama eller mantras. 

 

Rosenträmalan har karneolkulor och jaspiskulor. Karneol stöder självkänslan och röd jaspis representerar energi. 

 

Du hittar de på www.compassionmalas.com

Senaste inlägg

Bloggarkiv

Länkar