Yogipaltunn

Michael Bublé och Naturally 7

Har haft världens bästa gäster hos oss ett par dagar. De skulle på Michael Bublé i Globen, så vi följde med. Rätt förutsättningslöst även om hans julskiva gått runt, runt och min temasång för året trots allt är hans version av "Feeling Good". 

 

Konsert är verkligen här och nu. Jag har haft förmånen att se många artister tack var bästis-Charlottas förflutna i musikbranschen. Började med Aha. Fyra små tonårstjejer var vi. Köade utanför Hovet och hamnade längst fram. En av oss blev lyft över kravallstaketet för vi stod längst fram och det tryckte på. Men bra var det! Och på den vägen är det via Rod Stewart, U2, Oasis, Primal Scream, Madonna, George Michael, Depeche Mode, Kent och många fler. Bäst var nog ändå Robbie Williams på stadion. OMG! 

 

Hur som, på senare år har band som Primal Scream bytts ut mot mer spirituella tongångar. Jag fullkomligen älskar kirtan. Det vill säga när en sjunger en vers, och sen fyller alla i. Deva Premal och Miten, Krishna Das, Snatam Kaur och Gurudass Kaur har alla bjudit på oförglömliga kvällar. 

 

En konsert är verkligen en livsförhöjande upplevelse. Allra mest gillar jag den stund när bandet kommer in på scen. När all förväntan vibrerar i luften. Ljudet är öronbedövande och man känner sig verkligen som ett med alla. 

 

Så tillbaka till Michael Bublé. Vilken kille. Han tog blixtsnabbt grepp om publiken och körde sin show. Självklart måste allt varit planerat i detalj. Men som det proffs han är kändes allt väldigt naturligt och spontant. Inte minst när han på slutet sjöng a capella utan förstärkare i Globen. Bara en sådana sak! Och tackade alla i publiken från sitt hjärta. Han avslutade med "A Song For You". Lovely! Klicka nedan så kan du höra den.

 

Förbandet Naturally 7 var en överraskning för mig. Hade inte hört talas om dem. Det visade sig vara en helt lysande grupp som gör sina egna ljud och skapar sin musik utifrån det. Går inte inte riktigt att förklara. Så klicka på länken.

 

Nu längtar jag till nästa konsert. 

Senaste inlägg

Bloggarkiv

Länkar