Yogipaltunn

Närvarande måltid

I dagens Svenska Dagbladet är det en intressant artikel om närvaro och mat. Själv älskar jag mat. Har alltid gjort. Mat för mig är kärlek och glädje. Den gemenskap jag kan känna över ett middagsbord där allt får vara med och ta tid är total. Dessutom är jag löjligt förtjust i att laga mat.

 

Min farmor var en mästarinna i köket. Utan måttsatser och knappt med recept lagade hon helt gudomlig mat i sitt lilla kök. Hennes pannkakor och pepparkakor smakade som ingen annans. På landet lagade gärna hon gösfilé med kantareller. Potatis till som var perfekt skalad. Också det lagat i ett litet, spartanskt kök.

 

Har funderat en del på hur hon fick till det. Idag är många kök fullt utrustade med mixerstavar, köksmaskiner, induktionsspisar och gasbrännare. Ändå så köper vi take away som aldrig förr. 

 

Läs gärna artikeln nedan om hur man kan få ännu större plats i livet. Eller snarare fullt utrymme just i den stunden den äts. Bon appetit!

 

http://www.svd.se/nyheter/idagsidan/kropp-och-halsa/de-vill-lara-oss-att-ata-medvetet_7066241.svd

Senaste inlägg

Bloggarkiv

Länkar