Yogipaltunn

Yogabåten

Igår var det snöstorm. Då sjösatte vi båten. Eller rättare sagt den fantastiske mannen gjorde det. Jag och Melker kom ner när allt var klart. Helt otroligt att de fick i båtarna!

 

Båt och yoga hör numera ihop för mig. Att göra yoga på båten är lika självklart som att borsta tänderna. Det enda man behöver tänka på är att ha några olika pass eller övningar att välja bland då platserna varierar kraftigt.

 

När det öser ner kan man behöva vara nere i ruffen. Och då får man koncentrera sig på andningsövningar, sittande positioner och meditation. Till exempel är månhälsningen toppen att börja med. Sen finns det en uppsjö av kundaliniyoga kryias som inte alls är platskrävande. Ett baspass för ryggen går finfint på liten yta. Inga ursäkter!

 

Innan passet är det självklart att morgondopp. Sen är det bara att sätta igång. 

 

Att vara högt på en klippa eller på en flat häll, men fri horisont ger känsla av frihet. Men den känslan finns även med i ruffen. Att jag kan välja. Genom att sluta ögonen och gå in mig själv öppnar sig även där ett universum utan horisont. 

 

Nu längtar jag efter att yogabåten ska ta mig till nya klippor, skär och hällar. Eller tillbaka gamla favoriter. 

 

Ibland lägger vi till så att det är svårt att komma iland, då kan fördäck fungera utmärkt. Inte minst balansövningar blir dubbelt så utmanande då.

 

Slutsats, det finns inga dåliga yogaplatser på sjön, allt är yogabart!

 

Skepp o'hoj!

Senaste inlägg

Bloggarkiv

Länkar