Yogipaltunn

Om två sidor

Vi har alla minst två sidor. Där vi kanske värdesätter, eller uppskattar, några fler än andra. De vänliga, väna, roliga, omtänksamma, nyfikna, modiga och starka. Så gör sig några andra påminda. Rädslan, avundsjukan, tröttheten, manipulerandet och rastlösheten.

 

I naturen blir det tydligt. Här är en bild från ett kalhygge mitt på Omberg. 

 

Och här en bild bara lite, lite längre bort.

De nedre bilden känns spontant mer tilltalande. Tycker jag. Men skogen behöver vårdas för att må riktigt bra. Ibland behöver man hugga ner och rensa ur. Så att solen kan ta se ner. Ibland kan svedjebruk göra naturen riktigt gott. 


Värt att notera är att från kalhygget, det jag kallar för skuggsidan, är det en fantastisk utsikt. Så man kan sitta mitt i sin vrede, och se fram emot en försoning.

 

När man ser på sina skuggsidor som något som behöver finnas där för helheten och använda dem på ett konstruktivt sätt. Då kan man leva i samklang med hela sig själv och vårda sin egen inre skog med gläntor, klippor, stup, slätter, ängar och hav. 


Senaste inlägg

Bloggarkiv

Länkar