Yogipaltunn

Det här med husdjur

Några tankar om husdjur. Vi lever med en hund. Vilket är fantastiskt. Krävande, javisst. Men så givande. 

 

För några år sedan kom jag att bli med katt. Kan nog säga att ingen i familj på den tiden var uppmuntrande till den nya fyrbenta familjemedlemmen. Hur ska det gå? Du som aldrig är hemma? Och så vidare...

 

Men jag och katten Leo kände starkt för varandra, så han flyttade in när hans tidigare matte och husse skilde sig. Han var lite till åren, stolt, gosig och helt fantastisk. Det tog inte lång stund innan han charmat hela sin nya släkt. 

 

En del katter tycker inte om att flytta på sig. Leo tyckte däremot om att komma till nya platser. Så ganska snart blev mormor dagmatte åt honom. På somrarna flyttade han med ut till landet och njöt av det. På helgerna var han ibland hos min pappa. Han var en riktig kärleksbomb. Spred så mycket värme och glädje. 

 

De sista åren bodde han på heltid hos min mormor. En perfekt kombination. De fick en enormt fin relation. Tyvärr drabbades han i somras av vingelsjuka. Ett virus som satte sig på balansen. Han fick somna in eftersom det inte fanns någon bot. Allt gick fort. Ena dagen frisk, andra dagen dödssjuk. 

 

Just nu är vi borta på besök över helgen där det bor två fina katter. Minnena av Leo väcks. Tacksamheten är stor över att han fick komma in i mitt liv. Jag som inte ens trodde att jag tyckte om katter. På bilden ser ni Leo i mitten av bilden hos mormor.

Senaste inlägg

Bloggarkiv

Länkar