Yogipaltunn

Om att fatta beslut

Varje dag fattar vi mängder av beslut. Vi prioriterar, väljer bort. Kanske väljer vi bort det som känns som ett motstånd, det som känns lite läskigt och ovant. Att testa nytt kräver mod. Men vi kan också välja bort det vi verkligen vill, för att göra det vi "måste" utifrån en pliktkänsla. 

 

Vilken väg ska jag gå idag? Samma upptrampade stig, eller testa en ny slingrig stig som jag inte vet vart den leder? Personligen tror jag att lite av båda är bra. Inte minst barn gillar att gå samma väg flera gånger, det skapar trygghet och rutin. Men att någon gång ta en avstickare in i det okända kan vara nödvändigt för att växa och lära sig hantera nya situationer.

 

I min familj använder vi ibland den enkla leken sten, sax eller påse när vi är oense om vad vi ska göra. För oss funkar det. I en familj tycker man sällan helt likadant, och det är sunt att våga uttrycka att man vill något annat än det som gruppen vill. Alla får säga vad de vill och sedan får slumpen avgöra vem som får sin vilja igenom. 

Senaste inlägg

Bloggarkiv

Länkar