Yogipaltunn

Yoga och musik

Yoga och musik. Inte självklart. I en del traditioner är det tyst, medan det i andra plingar musik i bakgrunden. Personligen gillar jag både och. 

 

När jag leder ett pass brukar jag ha musik inledningsvis för att snabbt komma in i stämning. Sen har jag det under varje vilopaus och eventuellt under meditationen om vi gör en mantrameditation. Jag brukar också ha ett sångstöd när vi tonar ut med "Longtime Sun". 

 

Jag använder alltid kundaliniyogamusik och det finns så mycket att välja bland. Snatam Kaur, Gurudass Kaur, Harnam Singh, Sada Sat Kaur, Guru Ganesha Singh, Nirinjan Kaurn, Simran Kaur, Gurnam Sing och Guru Prem Singh. För att nämna några.

 

Ibland har jag också musik när vi gör en övning länge för att lättare hålla ut eller när det behövs en stadig rytm. Dessuom använder jag ibland gong som avslappningsmusik. 

 

Gong är fantastiskt. Men en del kan uppleva att det är obehagligt i början för det kommer verkligen i kontakt med vårt undermedvetna. Jag har tillbringat en helg med en gongmästare, och det var först lite läskigt, men sen otroligt spännande och en upplevelse av totalitet. Hela mitt jag vibrerade med gongen. Någon gång hoppas jag själv kunna köpa en gong till studion. Och inte minst lära mig behärska den.

 

När jag gör Hatha-yoga har jag ofta Deuter i bakgrunden. Hans "Garden of Gods" tröttnar jag aldrig på. Och så förstås Deva Premal och Miten. Alltid fantastiskt! Under Ashtangan är det tyst. Eller tyst och tyst, ujjayiandningen låter en del...

 

Här nedan kan du klicka på några smakprov. 

Senaste inlägg

Bloggarkiv

Länkar