Yogipaltunn

Nytt till lokalen!

Fynddag! Jag är nöjd. Och mer än så. En dag till i stan och snart är allt inhandlat för lokalen. Reor är inte dumt när man ska starta upp! 

 

Två lampskärmar till de fina gamla lampfötterna från farmor som jag skrivit om tidigare. Två små pallar till mini-yogisarna. De är bara så fina!

 

Jag har letat länge efter ett tyg att hänga på väggen. Och idag sprang jag på det. Från Anna O. Det gör sig dock inte lika bra på bild. 

 

Några fina svarta lotusljuslyktor för 10 kr styck!

 

Och sen har jag hittat soffan! Återkommer till den. Det sa bara klick. Den 18 januari levereras den. Jag håller ut!


Annars kommer det att vara möbler som jag ärvt eller inte fått plats med då vi flyttat till mindre. 


Nu kan man undra om det är en yogalokal eller ett nytt hem jag håller på att bygga upp.


Lite av båda hoppas jag.


Att det ska bli en plats att känna sig hemma i, för att kunna känna sig hemma i sig själv. För saker är ändå bara saker. Att leva ett materiellt enkelt liv, men ett rikt andligt liv. Att känna samtosha, förnöjsamhet. Att vara nöjd med det man har och inte begära mer. Kanske en av de största utmaningarna vi har idag som samhälle och på individnivå. Att vara just nöjd med det man har.


Jag hade förmånen att växa upp med en mästare. Min egen pappa, som var nöjdheten personifierad. Självklart fanns det situationer och perioder som präglades av allt annat än nöjdhet. Men han verkade sträva efter och faktiskt uppnå den där känslan av nöjdhet i det lilla. Att mecka med båten, att dricka single malt, att snickra sitt eget kök, att åka moppe i Grekland med sin käresta. En av nycklarna till den här nöjdheten tror jag var avsaknad av prestige. Att han gjorde det han gillade, oavsett vad andra tyckte om det. Så befriande.  

Senaste inlägg

Bloggarkiv

Länkar