Yogipaltunn

Låt mig ta dig med på en resa in...

...i lokalen och i hur jag ser på varje rum. Hur det KOMMER att se ut. Häng med!


Första rummet är föga förvånande hallen. Du ska känna dig välkommen! Väggarna blir svagt gröna. "Dimma" från Nordsjö är kulörten. Från högtalarna kommer lugnande toner. Det kanske doftar av snittblommor, kardemummabullar eller doftljus. Eller kanske rent av allt på samma gång. Nu låter det nästan som den där artikeln i DN för något år sedan om vindsvåningen med teppanyakihäll och noga utvalda inredningsdetaljer. Men ändå...Jag bjuder på det. Och en skopa feng shui.


På golvet ligger en rund matta vid namn "Orkan". Den tar upp energin så att den inte rusar vare sig direkt in eller ut. En vacker skänk rakt fram med en vas från Carin Seth Andersson. Ovanför hänger Lottas träd "Ängsträd". 


Till höger hänger du av dig jackan i ett gammalt skåp. Skorna sätter du i skobänken. Vill du sitta lite? Då finns en skön fåtölj med ett litet bord där det står några filurer.


Eller så fortsätter du in. Till vänster bakom ett draperi är stora salen. Rakt fram, genom en öppning som ska tas upp, kommer du till kök, badrum och omklädningsrum. Gröna trasmattor är rullade på rad längs med korridoren. 


Lysrören är utbytta mot snällare, varmare sken.

Efter hallen drar du undan draperiet och kommer in till stor salen. Här är det vilsamt och upplyftande på samma gång. Yogamattor, tända ljus, skön musik. Lägg dig på en matta en stund, svep om en filt och bara koppla bort allt utom andning.

 

Eller sätt dig en stund i sittgruppen som kommer var längst ner i rummet. En gungstol, en soffa, massa yogatidningar och sköna kuddar. Här kan du alltid ta en te, småprata lite med någon annan yogi eller bara läsa en stund för dig själv. 

 

Golvet blir nytt i ask. Väggarna vita. Linnegardiner. Väggen i mitten ska ner, likaså den uppbyggda scenen.

Längst ner i salen finns en utgång mot omklädningsrum. Du passerar över en vacker blommig matta, kastar en blick på ett fantastisk fotografi som Fanny Oldenburg tagit och går ur salen.


Till vänster finns då hunden Melkers vrå. Han kommer inte alltid att vara där. Men ibland, när både husse och matte yogar. Och då får han hålla sig där!

 

Byta om kanske du vill göra. Om du inte gjort det hemma. Här är ljuset lite dämpat, skön musik och ingen stress. Det doftar kanske lavendel och du tar den tid du behöver. På golvet ligger vacker grön trasmatta, på väggen vänliga tavlor. Kanske sätter du dig en stund i korgstol och landar, innan du går in eller far hem. 

Utanför omklädningsrummet finns toalett. Om du inte vill besöka den, fortsätter du ut mot hallen igen och passerar köket. Här finns varmt vatten till te, fina koppar att välja bland, ett slaggbord, sköna stolar, ett vackert hörnskåp. Och inte minst en underbar tavla av Charlotta Wågert.


Fötterna vilar på en glad, randig matta.


I köket finns även en whiteboard, som kan komma till användning när jag lär ut mer om andning, mantran och yogafilosofi.

Sen kommer du tillbaka till hallen igen. Någonstans i lokalen har du också sett ett vackert fotografi tagit av Lasse Lychnell, en underbar stenskulptur av Staffan Berguist, en mobil av Cina Stegfors och en blommande tavla av Arvid Jacobsson. Alla en Yogi Art Pal. Konst av eller från vänliga vänner.

 

En och annan filur dyker upp och för barnen blir det små överraskningar längs vägen.När du lämnar lokalen slänger du ett öga på tavlan "Make Something Good Today", och går iväg med lätta steg, lite smidigare, starkare och öppnare.


Varmt välkommen om några veckor. Nu ska jag sätta igång med transformationen av lokalen!


Sat nam!

Senaste inlägg

Bloggarkiv

Länkar