Yogipaltunn

Dagens bästa stund?

Det är underbart att hitta nya saker att älska när man är över 40 år. Till exempel visste jag inte hur mycket jag skulle uppskatta min och hunden Melkers dagliga skogspromenader. För er som läst bloggen, vi ni redan att jag brukar läsa Fredrik Steens hundblogg. 

 

Han tjatar alltid om hur mycket han gillar att lufsa i skogen med hundarna. Lite överdrivet, tänkte jag. Som inte direkt är någon friluftsmänniska. Natur, javisst. Men lika gärna café, biograf och bibliotek. 

 

Men tji fick jag. Den närvaro som jag upplever i skogen med hund är som att meditera. Allt annat försvinner. Vi apporterar, hoppar upp på höga stenar, jag gömmer mig, han letar. Har helt enkelt roligt. Visste inte att det kunde vara just så enkelt...


Kör ett spår till på hundtemat idag:


Igår såg vi en dokumentär som vi spelat in från Vetenskapens värld om hundar. Fantastisk. Tyvärr finns den inte längre på play. Men en poäng var att civilisationen kanske inte hade sett ut som den gör om inte hund och människa samspelat. Till exempel behövdes hundarna för att vakta boskap. Om inte, hade vi kanske inte blivit bofasta.


Dessutom har hundar utvecklat en unik förmåga att kunna avläsa människors ansikte och känslor, något som vargar saknar. 

Senaste inlägg

Bloggarkiv

Länkar