Yogipaltunn

Nyårsmiddag!

Äntligen kom jag på huvudrätten på Nyårsafton. Klockrent! Jag har varit med i en gourmetklubb sedan över tio år, och denna rätt bjöds det på i höstas. Succé! Gjorde den sedan hemma och blev inte besviken. En riktig hit. Kan tänka mig att dekorera med något färgglatt, för den har inte så mycket färg. Men desto mer smak!

 

Lammfärsbiffar med ingefära, jordärtskockscreme och äppelsås (4personer)


Lammfärsbiffar

600 g lammfärs
2 msk finhackad ingefära
1 finhackad vitlöksklyfta
2 ägg
3 msk ströbröd
1 msk finhackad timjan
1 msk finhackad persilja
salt och peppar


Blanda allt förutom lammfärsen. Tillsätt sedan färsen. Bryn biffarna i smör och låt dem sedan bli klara i ugnen 175 grader i ca 15 min. De ska vara genomstekta.


Jordärtskockspuré

300 g jordärtskockor
2 dl hönsbuljong
2 dl standarmjölk
salt och vitpeppar


Skala och dela jordärtskockorna . Koka med mjölk, buljong, salt och vitpeppar tills de blir mjuka. Slå av lite av vätskan och mixa



Äppelsås

2 röda äpplen
2 msk dijonsenap
2 dl grädde
3 msk riven pepparrot
salt och peppar


Tärna äpplena och låt sjuda med övriga ingredienser en kort stund.


Lägg upp lite tjusigt på tallrikar. Njut!

Senaste inlägg

Bloggarkiv

Länkar