Yogipaltunn

Årets bästa - kryia

Fortsätter summera året. Här är de bästa kryias jag gjort. I kundalinivärlden är en kryia en sekvens av asanas (fysiska rörelser) som är sammansatt av Yogi Bhajan. 

 

Med bästa menar jag på en upplevelsebasis. Just för mig, just då i livet. När andning, själ och kropp hänger samman. Oftast gör jag ett pass varje dag under en månad, gärna 40 dagar. Sen byter jag. 

 

1. The Sound Current set


Jag hade förmånen att få yoga en helg med Guru Prem Singh Khalsa. Det här passet är från hans fantastiskt informativa bok "The Heart Rules". Ett pass som länkar samman höfter och huvud. Inte bokstavligen, utan öppnar upp de båda. Innehåller en "Hanumanasan", vilket är att sitta i spagat, så det innehåller vissa utmaningar. Men det är ett fantastisk pass som jag gjorde under försommaren. 

Läs mer om Guru Prem Singh Khalsa här: http://www.divinealignment.com/

2. Balancing the Depositary System


I januari började jag en fortsättningskurs i asana på Rootlight. En oerhört lärorik kurs. Inför den hade vi som läxa att göra kryian "Balancing the Depositary System". Ett pass där hela kroppen får sitt. Det var vinter, med massor av snö. Jag var på landet mycket och minns vilken glädje det var att göra passet och sedan gå rakt ut i vintersolen. Passet fick jag i läxa av Sadhana Singh, också en fantastisk lärare från Italien. Läs mer om honom här: http://budokanin.com/insegnanti/91-sadhana-singh-english-bio-and-schedule

 

3. Getting Rid of Faults in the Spine


Det var också ett pass vi gjorde under asanskursen. Ett nyttigt pass för mig då man gör "kråkan". En asana jag har så svårt för. Brukar skylla på mina korta vader...men det är nog bara att jag undviker den, och därför blir jag inte bättre. Kanske ett nyårslöfte att göra den några gånger varje dag...

 

Sen har jag gjort åtskilliga andra kriyas som varit fantastiska på så många sätt, men det är de här tre som kommer upp spontant när jag tänker på årets bästa. Vill också tillägga att yogan blir oftast ännu bättre när jag gör den under bar himmel. En extra skjuts för pranan.


Senaste inlägg

Bloggarkiv

Länkar