Yogipaltunn

Ljusbärare under granen?

Jul, ljus och ljusbärare. Ett julklappstips till kan vara Anita Goldmans (som jag skrivit om längre ner i bloggen) "Ljusbärarna - Människor som väljer glädje". Inte glädje på det där hurtfriska Polyanna-sättet - även det också kan ha sin charm - utan under betydligt svårare omständigheter och mer omvälvande. För att inte säga transformerande.

 

Anita beskriver i sitt förord att hon flertalet gånger blivit inbjuden till paneldiskussioner om ondska, men aldrig om godhet. Som att godhet inte skulle vara intressant.

 

I "Ljusbärarna" skildras tre öden. Jaques Lusseyran som finner ljus och glädje i Buchenwald, den radikala aktivisten Dorothy Day och Immaculée Ilibagiza som sprider ett försonande budskap i Rwanda och USA. 

 

En viktig bok som visar på alternativ. Och ansvar.

Senaste inlägg

Bloggarkiv

Länkar