Yogipaltunn

Årets bästa - tv

Dags att börja summera 2011. Efterhand kommer jag publicera mina "Bästa-listor". Bästa yogaklassen, bästa musiken, bästa dagen...ja, du förstår.


Börjar med min gamla värld. Det vill säga den med tv-program. En värld som varit en stor del av mitt yrkesverksammaliv. Och som jag numera bara ägnar mig åt amatörmässigt. Jag älskar verkligen att titta på bra tv. Jag är noga med att välja ut de fantastiska guldkorn som finns. Min teori är att de som säger att de aldrig tittar på tv, har bara inte hittat till rätt program. 


Här kommer i alla fall topp 3 under 2011.


1. Lykke - en depressionskomedi

Lykke Leth var höstens stor överraskning. Efter halva första avsnittet förstod jag inte vart programmet var på väg. Men det tog en med på en galen resa, där jag skrattade högt om och om igen. Säsong två kommer under 2012. Längtar! 

http://svt.se/2.158451/1.2482445/mer_om_lykke


2. Downton Abbey

Kan knappt gå fel om du frågar mig när det är engelskt kostymdrama. Miljön, kläderna, intrigerna. Det jag mest fastnar för är att det finns en vänlighet i karaktärerna. Ett måste att se. 

http://svt.se/2.145768/1.2570745/sasongsinformation


3. So You Think You Can Dance

Kanske världens bästa underhållnings-tv. Vill bara bli bästis med superproffset Cat Deely som leder programmet. Varje vecka fantastiska dansutmaningar och gästartister. Har tipsat om detta förut, men om du har missat klicka nedan och höj volymen och känn hur livskänslan förhöjs några grader:


http://www.youtube.com/watch?v=exVPskuRJao


Utom tävlan är Mad Men, eftersom jag jobbade med den under så lång tid. Men det kan jag skriva spaltmeter om. Har du inte sett den? Skaffa boxarna. Nu! 


Se det fantastisk introt:

http://www.youtube.com/watch?v=WcRr-Fb5xQo


Bubblare är Grand Designs med Kevin McCloud (för alla som gillar spektakulära husbyggen). Finns på www.kanalnioplay.se


Senaste inlägg

Bloggarkiv

Länkar