Yogipaltunn

Julkort - passé eller högaktuellt?

Känner mig kluven till julkort. Många år har det mest känts som en stress att snabbt plita ner sitt namn och lägga på lådan. Mer ett måste än en julhälsning från hjärtat. Sen är det miljön. Hur bra är det att skicka papperskort kors och tvärs. Dessutom är digitala varianter också energikrävande. Varje klick bränner energi i någon server.

 

Med det sagt vill jag poängtera att jag verkligen uppskattar att få julkort. Att någon har tänkt på oss och gjort sig mödan att skicka en hälsning. Vi har börjat hänga upp julkorten på ett snöre. Lite sådär amerikanskt, men klädnypor i trä. Hade vi haft en öppen spis att de fått hänga över den. Nu blir det istället över arbetsbordet. 

 

Och jag gillar att göra julkort. Flera år har jag haft julpyssel för mig själv och använt schabloner, stämplar, glitter...ja, du förstår. 

 

Ändå är jag kluven.

 

Finaste julkortet i år är från min blivande svägerska och min bror. De hade ritat själva och dekorerat där de befinner sig långt ner i Medelhavet. Då kommer glädjetårarna.

 

Så idag blir den stora skrivardagen. Vill gärna få med någon rad och inte bara god jul. Efter julkort 17 eller 18 kommer jag säkert att ändra mig...då duger ett kort god jul alldeles utmärkt. Det är väl ändå tanken som räknas...

 

Senaste inlägg

Bloggarkiv

Länkar