Yogipaltunn

Fler julklappstips

Det här med att fjällvandra verkar vara fantastiskt meditativt. Har inte gjort det än. Tält känns inte så lockande. Men det lär finnas härbärgen och stugor för övernattning. Så inom kort hoppas jag att ni får se mig på någon topp. 

 

Tills dess nöjer jag mig med detta praktverk som kan få den mest inbitna stadsvandrare att vilja byta ut högklackat mot kängor. Dag Hammarskjöld var en fantastisk man med ordets gåva. Här är hans ord ur "Vår sista stora vildmark":

 

"Mot midnatt en kväll sent i april. Det har snöat under dagen, men nu är himlen ren, och mot söder, där det sista minnet av vintermörkret dröjer kvar som ett vårblått dunkel, bryter några få stjärnor igenom. Där jag åker på isen uppför Abiskojokk bryts tystnaden endast av den tunna nysnöns viskning mot skidorna. Över Pallemvagges port står aftonstjärnan skimrande som en smältvattensdroppe. Och därinne, dit den visar vägen, ligger - mil efter mil - fjällandet, ännu bundet av vintern men vaknande till en ny sommars äventyr."

 

Jag blir oerhört inspirerad av Hammarskjölds ord. Kanske att det blir en yogaresa till fjällen i framtiden. Med lite egna skrivövningar för den som vill. Nu fick jag något att tänka på.

 

Tills dess rekommenderar jag "Dag Hammarskjölds fjällvärld" med fotografier av Claes Grundsten till alla meditativa äventyrare i julklapp.

Senaste inlägg

Bloggarkiv

Länkar