Yogipaltunn

Saffranspannkaka - bara så gott!

Man kan undra vad jag håller på med vad gäller bloggen. Ingen riktigt röd tråd. Tror jag ska döpa den till "I huvudet på en yogini".

 

Idag fylls huvudet - eller snarare magen - av resterna från gårdagens saffranspannkaka. En rätt jag blev bjuden på för någon månad sedan. Det är märkliga är att jag under 40 år inte kan minnas att jag ätit det förut. Känns som att det är en klassiker som bara gott mig förbi. Något som jag snabbt bestämde mig för att ta igen och nu lagar jag en pannkaka i vecka. Minst.

 

Så här gör jag. 

 

Köper två korvar med färdig risgrynsgröt, grädde, mjölk, ägg och två paket saffran.

 

Blandar ihop de två grötförpackningarna med:

2 dl grädde

2 dl mjölk

4 ägg

2 paket saffran

någon matsked socker

 

In i ugn 175-200 grader. Ungefär en 20 minuter. Min ugn är rätt långsam, så det brukar ta en 30 minuter. Den ska ha stannat till och vara gyllengul. Låt den svalna innan den serveras med rikligt med vispad grädde och björnbärssylt. Går bra med blåbärssylt också. Egentligen ska det vara salmbärssylt, men det är så svårt att få tag på. Kan tänka mig att det funkar med hjortronsylt också men det har jag inte testat.

 

God spis!

Senaste inlägg

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-