Yogipaltunn

Jul, marknad och chakran

Det är julmarknadstider. Går nästan lite inflation i det, kan jag tycka, så det gäller att hitta till pärlorna. Igår var jag på två. Den på Elfviks gård och en på söder där min vän Cina med kollegor visade upp fint hantverk. 

 

Från Cina fick jag med mig ett vackert armband med texten luft, eld, vatten, x. Är väldigt glad över det. Inom yoga står luft för hjärtat, det fjärde chakrat, Eld, är solar plexus, vårt kraftcentra. Det tredje chakrat. Vatten, är det andra chakrat strax under naveln. Sätet för vår känslor. 

 

För mig har det beytt mycket att fördjupa mig i kunskapen om chakrasystemet. Det blir att sätt att förhålla sig till sig själv och världen på. Ett verktyg för att bättre förstå och hantera livets rörelse.

 

Min intention är att dela med mig av denna kunskap under work-shops under vinter/vår.

 

www.elfviksgard.nu (själva gården som Johanna och Lennart driver och där jag hade yoga i det magiska magasinet tidigare i höst. Ett utmärkt utflyktsmål.)

 

www.elfviksgard.se (restaurang och butik som drivs förnämligt av Mia och Christer)

 

www.stegforsdesign.se (Cinas fina silversmycken)

 

En rolig bonus för mig är att Cina blir en Yogi Art Pal, med en finfin mobil. Jag fullkomligen älskar mobiler. Och kan inte förklara varför. Nu menar jag såklart mobiler som hänger med fina figurer i och inte sådana man talar i telefon i!

Senaste inlägg

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln