Yogipaltunn

Underbar varm äppeldryck!

Här kommer receptet på världens godaste äppeldryck. Ett fantastiskt alternativ i glöggtider. Vi har alltid en kastrull på gång i december. Dessutom innehåller den bara nyttigheter. Inte minst färsk ingefära som är av de tre rötterna "Trinity Roots" som är så välgörande enligt den yogiska traditionen. De andra två är lök och vitlök. Rekommenderas dock inte till äppeldrycken...

 

Det du behöver är:

 

En god äppeljuice

Torkade nejlikor

Torkad stjärnanis

Kanelstänger 

Färsk ingefära (skalad och skuren i bitar)

 

Proportionerna kan du variera efter tycke och smak. En del gillar kanel bättre, andra stjärnanis. Jag brukar ha 1,5 liter äppeljuice, 10 nejlikor, 2 stjärnanisstjärnor, 2 kanelstänger och 4 cm ingefära. Cirkus. Saknar jag någon ingrediens, hoppar jag över den. 

 

Häll allt i en kastrull. Koka upp och låt småkoka i ca tio minuter. Håll koll när det kokar upp, för då kokar det lätt över. Tro mig, jag vet...Låt det sedan stå och dra ett par timmar på ett svalt ställe. Har man balkong är det utmärkt. Annars får man låta det svalna innan man sätter in det kylskåpet.

 

Bäst är att låta det dra ett bra tag. Då blir det extra sting från ingefäran.

 

Nytt för i år är att vi har börjat dricka det kallt också. Yummie! Det som blev kvar ställs in kylen och dagen efter har man en gudomlig morgonjuice. 

 

Sat nam!

Senaste inlägg

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-