Yogipaltunn

Yoga och Jag

 

Yogi Pal vill dela med sig av och sprida kunskap om yoga. Främst kundaliniyoga.

 

Jag som startat företaget heter Marie Lundkvist och har yogat sedan millennieskiftet. Min första kontakt var med Ashtanga yoga. Och förälskelsen var omedelbar.
   Med ett stressigt jobb behövde jag hitta något som lugnade ner och sträckte ut spända kontorsmuskler. Allt det fick jag. Och mycket mer.
   Den inre expansion som jag kända efter att lärt mig synkronisera andning och rörelse var makalös. Stillhet och lätthet på samma gång. Jag var fast, och började yoga intensivt.
   Åkte genom hela Stockholm för att komma till mitt nya yogahem, Yogashala, på Södermalm. När det kom gästlärare till stan bokade jag snabbt upp mig för helgkurser.

 

Så kom det sig att jag tillbringade en sommarvecka på kursgården Ängsbacka i Värmland. Utbudet av aktiviteter var enormt. Mest av allt var jag där för fridansen, men valde första morgonen att gå på kundaliniyoga.

   Strax före halvsju satt jag förväntansfullt på min matta. Yogaläraren satte på musik som jag aldrig tidigare hört. Förtrollande.

   Passet var något helt nytt för mig. Eldandning och många dynamiska asanas. Och vila! Det var jag inte van vid. Att få vila så mycket mellan övningarna. Min kropp tyckte om det. Mycket.
   Den avslutande meditation, Sa Re Sa Sa, där himmel och jord förenas med handrörelser, har förblivit ett av de stora ögonblicken i mitt liv. En djupt meditativ upplevelse.

 

På den tiden var det svårt att hitta kundaliniyoga i Stockholm så jag fortsatte på Ashtangavägen, men behöll det spirande kundalinifröet inom mig. Åren gick och jag yogade regelbundet Ashtanga och började gå till en fantastisk yogaterapeut som fick mig att yoga hemma varje morgon. Jag hade också flyttat och som av en händelse låg en yogastudio mitt över vägen med kundaliniyoga.
   Med minnet av den fantastiska upplevelsen många år tidigare anmälde jag mig dit. Jag blev inte besviken. Tvärtom blev jag så inspirerad att jag bestämde mig för att utbilda mig till kundaliniyogalärare för att kunna dela med mig av denna fantastiska teknik.
   Vid sidan av mitt vanliga jobb gick jag utbildningen på Rootlight i Solna. Oerhört lärorikt och krävande. Många, långa hemläxor. Skriftlig examen och praktiskt prov.

 

Jag började hålla klasser hemma i vardagsrummet. Drog undan mattan och flyttade soffbord. En rolig tid. Efter det har jag varit i olika lokaler på Lidingö, tills jag nu ska öppna eget. Vilket känns fantastiskt. Dessutom har jag yogat med Folktandvården och Försvarsmakten nu under hösten.

 

Parallellt med allt yogande har jag arbetat i såväl tv- som skolvärlden. Jag är egentligen medievetare med en fil kand i medie- och kommunikationsvetenskap. Det är en stor fördel att ha ett brinnande intresse för kommunikation och pedagogik när man vill lära ut yoga. Nu satstar jag på yoga fullt ut. Heltid. Hela tiden.

 

Ren personlighetsutveckling har jag också hållit på med mycket. Bland annat har jag gått Training For Life under drygt ett år på Baravara och assisterat där.

 

Att se inåt, vända på det uppenbara och våga testa nytt är sätt som jag vill förhålla mig till världen på. Sat nam!

Senaste inlägg

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-